© Piia Collan


Koirahoitola kotiympäristössä

Koirahoitola on kotonani Helsingissä, Tapanilassa. Kyseessä ei ole ihan tavallinen koirahoitola vaan koirasi tulee perheemme täysivaltaiseksi jäseneksi omalle aktiivilomalleen. Koirasi elää hoidossa normaalia arkea perheemme rakkaana ja täysivaltaisena jäsenenä. Olen läsnä käytännössä koko ajan ja hoitokoira saa nukkua tarvittaessa vaikka samalla sohvalla kanssani.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on meiltä n.15 min ajomatka. Asun puistojen ja hyvien ulkoilumaastojen lähellä. Lyhyen automatkan päässä on lukuisia isompia metsäalueita ja ulkoilemme metsässä päivittäin. Mökkimme sijaitsee Vääksyssä ja vietämme siellä paljon aikaa ympäri vuoden. Kesäisin pulikoidaan ja talvisin spurttaillaan järven jäällä. Saunomaankin pääsee halutessaan.

Pääsääntöisesti kodissamme on vain yksi hoitokoira kerrallaan, satunnaisesti kaksi. Huolehdin aina erittäin tarkasti siitä, että täällä olevat koirat tulevat toimeen keskenään. Tästä syystä tutustuminen on aina uuden hoidokin kanssa tarpeen ja koehoitokin tarvittaessa järjestyy

Otan hoidokin kyvyt ja tarpeet koko ajan huomioon. Hoidokin on koettava aina olonsa turvalliseksi ja hoidossa olemisen on oltava mahdollisimman stressitöntä. 

Kannattaa huomioida, että lähtökohtaisesti hoitokoiran tulisi olla koirasosiaalinen ja pärjätä muiden koirien kanssa sopuisasti. 

Mikäli koiralla on haasteellista käytöstä esim. yksinolo-ongelmia tai "sisutusinnostusta" se kannattaa mainita heti kun ottaa ensimmäisen kerran yhteyttä.

Oma koirani lempeä ja rauhallinen espanjanvesikoira uros Pöysti 9v. toimii kaverina ja joskus leikittäjänäkin kun oikein intoutuu. Pöysti osaa rohkaista arempaa ja rajoittaa liian villiksi yltyvää persoonaa. Pentujen kanssa Pöysti on todella taitava ja pitkäpinnainen, todellinen opetusmestari!

Pennuille hoitojakso tällaisessa turvallisessa kotiympäristössä toimii myös kehitykselle erittäin tarpeellisena itsenäistymiskautena jota muuten ei ehkä edes huomaa järjestää. Tästä aiheesta kerron mielelläni lisää!

Hoitosopimus peruutusehtoineen takaa kaikkien osapuolten turvallisuuden ja oikeudet. 

Hinnasto, huomaathan, että hinnastossa 1vrk tarkoittaa kahta hoitopäivää. 

Hoitopalvelut varmasti saatavilla seuraaville roduille: espanjanvesikoira, lagotto romagnolo, portugalinvesikoira, australianlabradoodle, australian copperdog, villakoirat, barbet, coton de tulear, karvattomat rodut

Muut koirarodut tilanteen ja lievästi allergisen perheenjäsenemme sietokyvyn mukaan.

Tarjoan koirille myös koulutus, kuntoutus, havainnointi- ja arviointijaksoja. 

Kerron tällaisesta jaksosta sekä sen mahdollisuuksista, tarkoituksesta ja toimivuudesta mielelläni lisää.