15. maalis, 2018

Mistä hoitopaikka koirallesi?

Nelijalkaista kaveria ei aina voi ottaa lomamatkalle mukaan. Pitää etsiä hyvä hoitopaikka  ja jos omasta lähipiiristä ei sellaista löydy, on tietysti harkittava koirahoitolaa. Kuinka valita oikein, jotta koira viihtyy ja te voitte viettää huoletonta lomaa?

1.Valitse sellainen paikka ja hoitaja, joka herättää sinussa luottamusta. Jos heti ensimetreiltä tuntuu siltä, että ei vaan tunnu hyvältä, jätä väliin. On aika kamalaa olla lomalla sellainen ikävä tunne takaraivossa jyskyttäen.

2.Käy tutustumassa. Jos et pääse tutustumaan unohda koko paikka. Käytä puskaradiota, tutki nettisivuja ja kysele suosituksia.

3.Selvitä millainen ammattitaito työntekijöillä on. Onko ensiaputaitoja ja koiran ensiapulaukku kunnossa? Ovatko metodit koiraystävällisiä ja osaako henkilökunta lukea koiran elekieltä? Kuuntelevatko he koiria?

3.Mieti millaisessa ympäristössä koirasi viihtyy. Jos koiranne on arka, on ehkä parempi valita pienempi hoitola. Jos koirasi kaipaa kovasti ihmisseuraa sille ei ehkä riitä kolme lenkkiä hoitajan kanssa päivässä.

4.Kerro kaikki koirasi tavat ja tottumukset. Jos niitä ei kysellä, jätä paikka väliin. Kirjallinen sopimus kuuluu tehdä aina. Sopimukseen kannattaa perehtyä huolella. Entä voiko hoitopaikkaan olla yhteyksissä loman aikana ja kysellä kuulumisia?

5.Seuraa miten hoitaja kohtelee koiraasi, kun menette tutustumaan. Havainnoiko hän sitä vaikka ei ehkä tervehtisikään, koska huomaa sen olevan arka. Sietääkö hän huumorilla kuraiset tassut sylissä ja on ystävällinen. Sekä sinulle, että koirallesi.

Minulle ja koko perheelleni on kaikkein tärkeintä koirien turvallinen ja stressitön olo. Tutustuminen on erittäin suotavaa ja koehoitoakin suosittelen aina tarvittaessa. Hoitokoira elää normaalia arkea ja juhlaa kanssamme. Meille tullaan vähän niin kuin mummolaan.

Aktiviteettiä riittää ja levostakin huolehditaan. Kaikki tekeminen tapahtuu hoitokoiran kykyjen, tarpeiden ja omistajien toiveiden mukaan. Yleensä meillä on vain yksi hoitokoira. Lyhyempiä aikoja saattaa olla kaksi. Huolehdin aina erittäin tarkasti siitä, että kaikki läsnäolevat koirat tulevat toimeen keskenään.

Olen läsnä koirallesi käytännössä 24/7. Tarvittaessa nukun koirasi kanssa samassa tilassa ja kyllä meillä kainaloonkin saa tulla nukkumaan. Kuulumisia saat päivittäin, viestien ja kuvien muodossa.

Meillä käy erityisen paljon pentuja ja nuoria koiria. Hieman arempia tai  vaikka hihnassa ehkä enemmän keskustelevia karvanaamoja. Kaikki koirapersoonat otetaan lämpimästi vastaan juuri sellaisina kuin ovat.

Valitset minkä tahansa hoitolan tee se huolella. Jos suunnittelet kesäksi lomamatkaa, olethan jo liikkeellä...

Jos hoito meillä kiinnostaa ota rohkeasti yhteyttä!

Soita vaikka heti p. 0407692936/Piia