24. tammi, 2018

Yhteistyötä ja yllätyksiä arkeen

Sain jälleen aiheellisen muistutuksen siitä kuinka tärkeää se arjessa yhdessä tekeminen, leikkiminen ja ”turhien” temppujen opettaminen koiran kanssa on. Ihmettelin muutama viikko sitten kun perropoikani korvat tuntuivat olevan usein kiinni. Luoksetulo ei kiinnostanut ja ohitukset menivät vähän sinnepäin turhan usein.

Sitten sain flunssan ja koiraa oli aktivoitava muuten kuin lenkittämällä. Päädyimme tekemään kaikkea ”turhaa” ja kivaa kuten nimeämään sormia.  Kuin taikaiskusta muutaman päivän jälkeen olin jälleen kiinnostava. Merkitsin kivoja asioita ja minua kannatti katsoa usein. Jopa aamutervehtimisiin tuli uutta iloa ja korkeampaa virettä. Lisäksi minulla oli hauskaa ja tekemisen motivaatio kasvoi lenssusta huolimatta.

Jos koiran kanssa ei tee, ei luottamusta ja suhdetta ole. Tulee vain vierekkäin kulkijoita, jotka omissa lokeroissaan touhuavat. Toinen on aina koneella ja toinen nukkuu tunnista toiseen tai ulkona nuuskuttaa menemään välittämättä sinusta ollenkaan. Tee siis itsesi kiinnostavaksi. Pidä hauskaa koirasi kanssa. Jos teillä ei ole aina treenihetkessä tavoitteita se on vapauttavaa. Voi rauhassa epäonnistua ja opetella itse samalla kouluttamista, joka puolestaan auttaa niissä tavoitteellisimmissa hommissa.

Olemme eri lajeja, joten suhde ei ihan tuosta noin vaan synny. Sinun ei tarvitse tehdä taikatemppuja tai olla alan ammattilainen saadaksesi koiran kuuntelemaan. Ihan vaikka leikkiminen yhdessä ja sen lomassa luopumisen pyytäminen voi riittää. Ei teidän aina tarvitse mennä treeneihin voidaksenne tehdä työtä yhdessä ja olla tiimi.

Mitä jos tänään vaikka juoksisitte kilpaa ja kieriskelisit lumihangessa koirasi yllätykseksi?