13. syys, 2017

Mitä koira oikeasti haluaa?

Koiran palkkaa ja sen laatua kannattaa pohtia jatkuvasti. Palkalla on huikean suuri vaikutus koiran motivaatioon ja usein palkan merkitystä aliarvioidaan. Joskus ihminen kuvittelee, että koira ei halua totella tai ihmettelee kun nami ei yhtäkkiä kelpaakaan.

Todellisuudessa ihmisen kädessä oleva namu onkin yhtäkkiä merkityksetön, koska vastaparina toimii koirakaveri, joka kiinnostaa paljon enemmän kuin se nakinpalanen.On ihan turha pyytää tekemään jotain, jos sinulla ei ole mitään mikä motivoisi koiraa.

Palkka on se mitä koira juuri sillä hetkellä eniten haluaa. Ihminen ei voi päättää mitä koira pitää palkkana. Tämän kun tiedostaa on sinulla etulyöntiasema ja jos vain tarpeeksi pohdit löydät varmasti useita erilaisia tapoja palkata koiraa. Yhteen tilanteeseen yhden ja toiseen ihan toisenlaisen.

Ihmisen on keksittävä mitä koira missäkin tilanteessa haluaa, jotta koira jaksaa tehdä töitä. Ohittaa sen koirakaverin, koska ihmisellä on jotain ihanampaa jota tavoitella. Koira on opportunisti ja tekee sen mikä on sille kannattavinta.

Katsele koiraasi, mieti mitä se missäkin tilanteessa oikeasti itse eniten haluaa ja voiko sen valjastaa palkkioksi. Meillä kävi eilen juoksuinen narttu pihalla ja perropoikamme tekivät mitä vaan, että pääsisi nuuskimaan pihaa. Kumman nopeasti sujui maahanmenot ja muut. Tosin sisälle oli ihan turha pyytää, vaikka olisi ollut kokonainen grillikana tai pari kädessä. Kävinkin ihan suosiolla hakemassa pojat hihnalla.

Tarvitaan hoksottimia ja havainnointikykyä. On ajateltava välillä laatikon ulkopuolelta.Siten löytyy tieto siitä, että kurkku on vahvempi herkku kuin nakki ja toimii myös ohituksissa. Siten löytyvät ne arjen tilanteet, jotka voi valjastaa palkaksi. Meillä ihmisillä on kuitenkin kaikki työkalut ja valta, kunhan vain keksisimme mitä himskattia se koira oikeasti haluaa?