Miten trimmaan

Koiralle trimmaustilanne on parhaimmillaankin siedettävä tai neutraali. Koiralle ei ole laji- tai rotutyypillistä olla pöydällä käsiteltävänä. Se ei ole koiran näkökulmasta normaalia ja jännittää lähes kaikkia.

Parhaimmillaan koiraa on pennusta asti totutettu toimenpiteeseen. Tämä ei arjessa ole aina mahdollista ja joskus kiireessä unohtuukin. Lisäksi trimmaus kestää jonkin aikaa ja hyvinkin totutettu koira osoittaa väsymisen tai/ja stressin merkkejä.

Trimmaajalta vaaditaan taitoa. On kyettävä lukemaan koiraa. Missä vaiheessa tauko ulkona tai silittely on paikallaan. Onko syytä ottaa sakset käyttöön, jos kone pelottaa tassujen kohdalla. Mihin asentoon koira itse asettuu parhaiten. Trimmaajan on oltava aina varma ja rauhallinen otteissaan.

Trimmaan siinä asennossa jossa koiran on mukavin olla. Yleensä käytän trimmipöytää, mutta tarpeen mukaan voimme siirtyä lattialle. Toimenpide tehdään aina koiran kykyjen mukaan välttäen ylimääräistä epämukavuutta.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin stressin purku. Joku haluaa riehua ja toiselle tekee hyvää olla sylissä. Meillä päällimmäiseksi jää aina miellyttävä kokemus ja olotila.

Ennen trimmaamista pyrin tutustumaan ja luomaan luottamusta välillemme.

Suosittelenkin ensimmäistä kertaa trimmaukseen tulevalle päivähoitoa. Näin meille jää aikaa ennen ja jälkeen trimmin tehdä kaikkea koiramaista.

Mikäli koirallanne on huonoja kokemuksia trimmauksesta tehdään yhdessä suunnitelma jonka avulla koirasi pelko hälvenee.