Olen Piia Collan 42-vuotias nelilapsisen uusperheen äiti. Kotona asuu enää nuorin 16-vuotias poikamme, joka toimii usein avustajana koulutustilanteissa. Puolisoni auttaa käytännön asioissa ja hoidokkien rapsutuksissa.

Perheeseemme kuuluu espanjanvesikoira Pöysti. Lempeä,rauhallinen ja sopeutuvainen nuori uros. Pöysti on työssäni oikea käteni ja sosiaalisesti erittäin lahjakas koira. Harrastamme mm. rally-tokoa ja koiranäyttelyitä. Aiemmat omat koirani ovat olleet bullterriereitä (Siro ja Hippi), suursnautseri (Mona) ja kultainen noutaja (Siina).

Olen tehnyt pitkän uran lastenhoitajana. Sosionomi (AMK) opinnoista on suoritettu reilu puolet. Olen toiminut myös järjestyksenvalvojana ja tehnyt kirjoitustöitä eri järjestöille ja lehtiin. Näiden alojen koulutus ja ammattitaito antavat erinomaisen pohjan työhöni koiraperheiden kanssa.

Eläintenkouluttajan käyttäytymistieteelliset kouluttajaopinnot kävin Suomen eläinkoulutuskeskuksessa 2016-2017, arvosanalla 4/5. Päivitän myös ammattitaitoani jatkuvasti.

Olen tarkkanäköinen, avoin ja suora. Elämänkokemus tekee minusta avarakatseisen ja lämpimän ihmisen. Arvioin omaa työtäni jatkuvasti, sillä itsereflektointi on laadukkaan ihmissuhdetyön ja asiakaspalvelun edellytys. Kouluttaja kouluttaa aina ensisijaisesti ihmistä kouluttamaan omaa koiraansa.

Koulutusideologiani perustuu oikea-aikaiseen palkkaamiseen jolloin koira motivoituu tekemään sitä mitä halutaan. Eli koulutustapaan, jossa koira on aktiivinen toimija, joka yritysten kautta osuu oikeaan, saa palkan ja oppii mikä toiminto kannattaa.

Koira toimii aina omasta näkökulmastaan oikein ja loogisesti. Joskus autoon ei enää hypätä, mutta se johtuukin kivusta, ei "tottelemattomuudesta" tai koira ei "enää yhtäkkiä osaa" ja tosiasiassa tilanne on liian vaikea. Ei vain ole treenattu tarpeeksi helpommissa tilanteissa.

Ennakointi, kouluttaminen ja tilanteiden lukutaito on aina ensisijainen keino muuttaa koiran käytöstä. Väkivaltaa, pelottelua tai alistamista en hyväksy. Se on tarpeetonta ja haitallista koiralle.

Sujuva arki ja koiran kouluttaminen edellyttää rotu- ja lajityypillisten tarpeiden tunnistamista sekä koiran elekielen lukutaitoa.Luottamus, yhteistyö ja yhdessä tekeminen on koirakon suhteen perusta.

Kuulun Eläinkouluttajakiltaan ja noudatan Suomen eläintenkouluttajat ry.n eettisiä sääntöjä.

https://www.elainkoulutuskeskus.fi/elainkouluttajakilta

http://www.elaintenkouluttajat.com/pdf/Eettisetsaannot.pdf